Geert, hoe ben je bij NIRAS terechtgekomen?
“In 2014 zochten ze bij NIRAS iemand om in nauwe samenwerking met de lokale bevolking van Dessel en Mol verschillende maatschappelijke projecten in goede banen te leiden. Denk aan de 3xG-studie, Tabloo, het leer- en infopunt LIBRA … Kortom: alle initiatieven die voortvloeien uit het oppervlaktebergingsproject en die destijds stilaan vorm kregen.”
“Het proces van overleg en samenwerking sprak me wel aan. Dus solliciteerde ik voor de job. Nu ik erop terugkijk, is het best gek dat ik vandaag veel met wetenschappers en ingenieurs samenwerk. Voordien was ik actief in de kunstensector, bij een vzw die projecten rond klank en muziek organiseert. Voor mij bewijst dat vooral hoe veelzijdig en boeiend de activiteiten van NIRAS zijn."
Wat houdt je job precies in?
“Tot voor kort was ik dus verantwoordelijk voor de organisatie van sociaal-economische meerwaardeprojecten binnen het oppervlaktebergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel. Ook de inspraak en de participatie in het project begeleiden, behoorde tot mijn takenpakket. Die zijn immers noodzakelijk om het maatschappelijk draagvlak voor de berging te bewaren. Daarnaast hield ik op de communicatiedienst mee onze informatiekanalen up-to-date.”
“Sinds eind vorig jaar is mijn job zich meer gaan toespitsen op het bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo. Samen met een collega zal ik instaan voor de volledige coördinatie van het centrum. Een hele uitdaging! Mijn opdracht is om van Tabloo een bruisende ontmoetingsplek te maken voor de lokale gemeenschap. Dat ik hierdoor kan blijven samenwerken met onze lokale stakeholders is mooi meegenomen.”